pura-coaching-bladeren-5

HSP en spirituele gaven

hsp-spiritueel-gaven-puracoaching

Er is een tijd in mijn leven geweest dat ik dacht dat ik gek was. Dat ik mij tot de meest hoog aangeschreven psychiater moest wenden omdat hetgeen ik waarnam volstrekt abnormaal was. Lucide dromen, helder weten, het zien van aura, het ervaren van entiteiten, ik heb het lang voor mij gehouden. Uit angst voor de vele wijsvingers van anderen die naar het voorhoofd gingen. Gelukkig kwam ik bijtijds in een omgeving terecht die deze abnormaliteit terugbracht tot eenvoudigweg een gave.

Ik voel, ik voel wat jij niet voelt en ik zie het ook!

Een klein deel van alle HSP heeft spirituele gaven. Zij ervaren entiteiten en energieen als engelen, gidsen of overleden dierbaren. Het is een begaafdheid die paranormaal is. Het woord para betekend naast of bij. In het woord paranormaal vertaald zich dit als naast of tegen het normale waarnemen. Hoewel deze begaafdheid een bijzondere waardevolle aanvulling op je leven kan hebben, ervaren HSP soms ook het ongemak doordat ze lastig gevallen worden door niet prettig voelende entiteiten of energieen. Ook in mijn leven is er een periode geweest dat ik, bij nacht, bezoek kreeg die zwaar en donker aanvoelde. Hoe kan dit? Wanneer ongewenste entiteiten of energieën je leven te pas en onpas inwandelen betekend dit vaak dat je ook in de fysieke wereld iedereen maar binnen laat en over je heen laat lopen. Dit gebeurt wanneer je te hoog in je energie zit (in je hoofd) en het contact met moeder aarde is verbroken.

Energetische disbalans.

Naast het fysieke lichaam hebben we ook een energetisch lichaam. Chakra komt uit het Sankriet en betekent wiel. De chakra-leer komt uit de traditionele Indiase cultuur waarin men gelooft dat alles energie is. Mensen hebben naast een fysiek lichaam ook een energetisch lichaam die bekend staat als het aura. Dit veld bevindt zich in een armwijdte rondom je. Het aura heeft 7 lagen, met ieder een eigen kleur. Elke laag staat in verbinding met 1 van de 7 chakra’s. Je lichaam heeft 7 hoofdchakra’s, te weten wortel, sacraal, zonnevlecht, hart, keel, voorhoofd en kruin chakra. Dit zijn energiepunten waar lichaamsenergie doorheen stroomt. Wanneer de chakra’s uit balans zijn dan voel je dat in je eigen onevenwichtigheid. Je waait bijvoorbeeld met alle winden mee, hebt uiteenlopende fysieke klachten, voelt je onveilig, hebt geen daadkracht, kunt je moeilijk uiten, wordt omver geblazen of vervloeit makkelijk met de energie van de ander.

Breng je energie naar beneden.

Wanneer je ongewenste entiteiten of energieën ontmoet dan zit er meestal een disbalans in de onderste 3 chakra’s en staan de bovenste 4 chakra’s te ver open. In deze hoge energie kun je ook je realiteitszin verliezen. Je gaat dan te veel op in spirituele zweverigheid. De zonnevlecht is het chakra van wilskracht, een evenwichtig ego, eigenwaarde en zelfvertrouwen. Het sacraal chakra staat in verbinding met gezonde grenzen stellen en in de wortelchakra vinden we een een basis van veiligheid, vertrouwen in de wereld en het recht er te mogen zijn.

Je energie naar beneden brengen kun je o.a. doen door:

  • Aarden
  • Mediteren
  • Op blote voeten lopen
  • Aardse activiteiten als tuinieren
  • Creatief bezig zijn
  • Yoga

Kijk daarnaast ook hoe het in jouw realiteit is. Ben je iemand die het moeilijk vindt om grenzen aan te geven. Ben je vooral gericht op goed willen doen voor anderen. Ben jij zo iemand waar iedereen bij terecht kan? Wat namelijk in je fysieke wereld gebeurt, gebeurt ook in je spirituele wereld. Zolang jij geen halt zegt in de fysieke wereld blijft de deur voor ongewenste entiteiten of energieën ook open staan.

Gevoelig voor energie? Bezoek regelmatig een energetisch werker. Denk aan Healing Touch, Reiki.