pura-coaching-bladeren-5

Spiritualiteit

reserveer

Hoe zweverig is dat?

Het woord spiritualiteit is afgeleid van het Latijnse woord spiritus, hetgeen geest, adem, wind maar ook heel aards betekend. Spiritualiteit is een pad die je bewandeld, een ontdekkingstocht in je zelf. Voor veel mensen geldt dat spiritualiteit in hun leven komt als datzelfde leven om een verandering vraagt. Een crisis, ziekte, verlies of gewoonweg de complexiteit van het leven, waarin ze nadat ze alles hebben vergaard nog steeds niet gelukkig zijn, roept hen zichzelf te bezien. Steeds meer mensen vragen zich af wat hun doel is in dit leven. De manier waarop we onszelf waarde toekennen voldoet niet meer omdat deze afhankelijk is gemaakt van uiterlijke schijnbaarheden. Geld, status, macht, bezit om maar een paar te noemen.

Het doorzien van je eigen kleur zet je stevig op de grond

Spiritualiteit is een pad waarin je je oogkleppen afzet. Het is een verruiming van je bewustzijn, niet alleen vanuit je eigen innerlijk zijn maar ook richting de wereld om je heen. Je krijgt een veel realistischer beeld van alles om je heen. Iedereen heeft immers een verhaal, gekleurd door zijn eigen ego. Je doorziet niet alleen je eigen kleur maar ook die van je medemens. Het maakt je minder (ver)oordelend, je kent het masker waarmee je jezelf al veel te vaak hebt toegedekt. De wereld is niet zwart-wit, er ligt een enorm grijs gebied. Spirituele mensen hebben er vaak een diep vertrouwen in, dat er meer is dan wat wij zintuigelijk waarnemen. Dit kan het universum zijn of een hogere macht. Ze voelen zich verbonden en één met het allesomvattende.

Het is aanvaarden, bezien, loslaten

Wanneer je het spirituele pad opgaat wordt je leven anders. Je kijkt anders tegen het leven aan maar ook tegen de dingen die tot je komen: Niets gebeurt zomaar. Je helder-weten neemt toe en je leert steeds meer vanuit het intuïtieve te gaan leven. Je bewustzijn verruimd waardoor je opener staat voor signalen die tot je komen. Wat betekend die boodschap achterop een vrachtwagen voor jou? Waarom vliegt er steeds een buizerd door je tuin? Waarom wordt je aandacht plotseling getrokken naar dat ene liedje op de radio. En die droom? Was dat zomaar een droom of zat er een boodschap in? De weg naar deze verbinding is geen geplaveid pad, het is aanvaarden, bezien, loslaten en duurt een leven lang.