pura-coaching-blad-9

groepswandelingen

De dynamiek van jij en ik samen

Maandelijkse organiseert Pura Coaching groepswandelingen gericht op hoogsensitiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Het zijn ontdekkingstochten waarin kennis en bewustwording centraal staan.

De meerwaarde van de groepswandelingen zit in de verbinding met gelijkgestemden. Deze verbinding zal direct bijdragen aan je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen omdat de herkenning bij de ander een bevestiging is van hoe jij de wereld om je heen ervaart. Je bent niet de enige. De groepswandelingen laten je kennismaken met wandelcoaching, welk een meerwaarde heeft de natuur op jouw persoonlijke ontwikkeling? 

De wereld door de ogen van

Op pad met gelijkgestemden
50 groepswandeling
 • Voor HSP en hoogsensitieve-HSS
 • Verkrijg inzicht in je eigenschap HSP
 • Ervaar de meerwaarde van de natuur
 • Inschrijven zowel individueel als groep
 • Van 13.00 - ca. 15.00 uur
 • Start parkeerplaats Galgwanderveen Eext
 • Groepswandeling in het Evertsbos

Bewaak je grenzen

De dynamiek tussen geven en ontvangen
50 groepswandeling
 • Tot hier en niet verder
 • Verkrijg inzicht in je grenzen
 • Waarom is 'nee' zeggen moeilijk
 • Inschrijven zowel individueel als groep
 • Van 13.00 - ca. 15.00 uur
 • Start parkeerplaats Galgwanderveen Eext
 • Groepswandeling in het Evertsbos

Het zelfportret

Spiegelbeeld vertel eens even...Ik ben goed zoals ik ben
50 groepswandeling
 • Op weg naar een positiever zelfbeeld
 • Verkrijg inzicht in de kracht van je gedachten
 • Ook voor HSP met Rejection sensitivity
 • Inschrijven zowel individueel als groep
 • Van 13.00 - ca. 15.00 uur
 • Start parkeerplaats Galgwanderveen Eext
 • Groepswandeling in het Evertsbos

"de wereld door de ogen van"

Hoogsensitiviteit is een prachtige eigenschap maar kan door (eigen) onbegrip, onwetendheid en een wereld die steeds sneller wil ook een pittige uitdaging zijn. Tijdens deze middag maak je kennis met wandelcoaching, welk een positief effect heeft de natuur en de verbinding met de groep op jouw persoonlijke ontwikkeling. We gaan terug naar de kern van jouw unieke eigenschap. Bewustwording staat aan de basis van waaruit je stappen kunt maken naar een juist gevoel van eigenwaarde, zelfacceptatie en een gezond zelfbeeld. Dit stevig fundament maakt dat je jou eigenschap tot een kracht kunt maken waarin je al je talenten optimaal kunt gebruiken.

 

ellen-stoppels-pura-coaching-groep-wandeling-psychologie-friesland-drenthe-37-ht

We delen deze middag de basiskennis over HSP. Met inzet en ondersteuning van de natuur laten we je zien en voelen wat zintuigelijke gevoeligheid is en wat de diepgaande verwerking in het brein inhoudt. We richten ons op het belang van aarden, hetgeen je een stevige fundering geeft voor het recht er te mogen zijn. Het samenspel van kennis en oefeningen geven je een eerste inzicht welke stappen er nodig zijn om je prachtige talenten te omarmen en uit te dragen. Voor deze wandeling van circa 2 uur gaan we het sprookjesachtige Evertsbos in. De diversiteit van dit bos is bewonderingswaardig. De kleine bospaadjes, afgewisseld door heide en dichte bebossing zorgen voor een sprookjesachtige beleving. We wandelen deze middag bewust tegen de bestaande gele route in. Na een kilometer wandelen zal duidelijk worden waarom we deze stroom opwaartse beweging maken. Nieuwsgierig geworden?

"het zelfportret"

Spiegelbeeld vertel eens even…. Ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg, ik hoor er niet bij. Het beeld wat we van ons zelf hebben begint zich te vormen rond het eerste levensjaar. Deze bewustwording van een ‘’zelf’’ en de positieve of negatieve ontwikkeling daarvan wordt bepaald door (grotendeels) het gezin waarin we opgroeien en de invloeden van omgeving en samenleving. Een negatief zelfbeeld is een hardnekkigheid die zich afspeelt in ons hoofd, het is een afspeelplaat vanuit ons onderbewuste met steeds weer hetzelfde liedje van ondermijnende en negatieve gedachten. We hebben de nummers zo vaak gehoord, dat we het zijn gaan geloven! 

Een positiever zelfbeeld ontwikkelen is een groeiproces waarin je stap voor stap de negatieve cirkel doorbreekt. Tijdens deze wandeling maken we de eerste stappen naar een positiever zelfbeeld. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen in het bos waarmee je bouwt aan je eigen (positief) zelfportret. De natuur ondersteund om zaken inzichtelijker te maken, positief te beïnvloeden en om de luchtigheid ervan te blijven bezien. Deze wandeling is ook bijzonder geschikt voor HSP die last hebben van afwijzingsgevoeligheid. 

''Bewaak je grenzen''

Hoe handig zou het zijn dat we een soort van landkaart waren. Ik ben Italië en hier liggen mijn grenzen. Zijn je documenten in orde dan ben je van harte welkom en mag je genieten van al het moois ik te bieden heb. Zo niet dan blijft de poort gesloten. Vaak zonder het echt in de gaten te hebben laten we anderen ons grondgebied bewandelen en mogen ze naar lieve lust onze meest waardevolle souvenirs meenemen. Volgeladen met al het moois verlaten ze ons gebied en blijven we uitgeput en leeg achter. In het bewaken van onze grenzen stuiten we vaak op 2 uitersten. Of we sluiten ons volledig af of laten de poort wagenwijd open staan. Hoe blijf je in het neutrale midden en waarom is lichaamsbewustwording zo belangrijk?

pura-coaching-ellen-stoppels-groep-wandeling-psychologie-friesland-drenthe-12-ht

Tijdens deze wandeling krijg je een eerste inzicht in waarom je meer geeft dan dat je eigenlijk wilt. Wat maakt het dat je voortdurend klaar staat voor een ander, ja zegt terwijl je nee denkt. We laten je voelen waar jou energetische grens ligt, hoe wij als mensen met elkaar zijn verbonden en welk een invloed dit op jouw energie heeft als je structureel je eigen grenzen overschrijd. Door een aantal gerichte oefeningen ga je ervaren wat lichaamsbewustwording is, waar je grens ligt en hoe je deze beter kunt bewaken.