
Wandelcoaching
Een natuurlijk gesprek
Wandelen is niets anders dan de ene voet voor de andere zetten. Met wandelen ontstaat er niet alleen fysiek een beweging ook ons brein komt in beweging waarin we bepaalde denkpatronen en emoties makkelijker kunnen loslaten. De omgeving, alles wat je ziet, ruikt, voelt, hoort of op andere wijze ervaart zal een bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling en de veranderingen die je in je leven wilt brengen.
Door te wandelen worden je zintuigen geprikkeld, je gedachtestromen komen tot rust waardoor je de harmonie met jezelf, met je gevoel kan herstellen. In de beweging die wij maken heeft de natuur een ondersteunende functie die ons een spiegel voorhoudt waardoor we makkelijker tot nieuwe inzichten kunnen komen.

apen en beren in het bos
Vanuit ons menszijn is er een natuurlijk verlangen om ergens bij te horen. Gedurende ons leven conformeren we ons voortdurend aan anderen om tot een saamhorigheid te komen. Wanneer we in groepsverband een wandeling gaan maken, en de meerderheid kiest voor de blauwe route, dan gaan we daar vaak in mee omdat we daarmee het gevoel van ‘’erbij horen’’ en veiligheid creëren. Zelfs als het niet in harmonie is met dat wat we eigenlijk het liefste zouden willen blijven we toch maar al te vaak daar waar het (ogenschijnlijk) vertrouwd is. Veel mensen hebben zich gedurende hun leven leren aanpassen. Ze ontwikkelen overlevingsstrategieën om zich staande te houden en erbij te blijven horen. Jezelf zijn, van de paden afwijken, maakt onzeker en angstig, we weten immers niet wat we er tegenkomen. Angst, twijfel, frustratie, boosheid, schuld, schaamte, jaloezie of verdriet voelen we als weerstand, de apen en beren in het bos, wat ons ervan weerhoudt een stap voor ons zelf te maken.
We kiezen voor het veilige, uitgestippelde pad omdat we:
- bang zijn voor kritiek van anderen
- geen nee durven zeggen
- onze eigen kwaliteiten niet zien
- bang zijn om fouten te maken
- voortdurend rekening houden met de verwachtingen van anderen
- het moeilijk vinden om keuzes te maken
- vastzitten in onze eigen denkpatronen en overtuigingen
- het moeilijk vinden om grenzen aan te geven
- een negatief zelfbeeld hebben
- ons (onbewust) focussen op eerdere negatieve ervaringen (afwijzingsgevoeligheid)
- een innige relatie hebben met de stem in ons hoofd
- allemaal apen en beren in het bos zien

‘’In weerstand zit het vermogen om te groeien, je moet het alleen willen en durven zien’’
Ellen
Voor wie is wandelcoaching?
Wandelcoaching is voor iedereen die wil werken aan persoonlijke ontwikkeling, de verbinding en harmonie met zichzelf wil herstellen en vanuit de essentie, van wie je werkelijk bent wil leven.
- Je bent hoogsensitief of denkt dit te zijn
- Je wilt graag meer inzicht in je talenten en valkuilen
- Je wilt graag meer inzicht in je eigen gedachtenpatronen
- Je ervaart veel stress of zit in een burn/bore-out
- Je wilt leren je grenzen aan te geven
- Je wilt werken aan een gezond zelfbeeld
- Je wilt beter leren omgaan met conflicten
- Je wilt leven vanuit je authentieke ‘ik’
