
trajecten
De kracht van herhaling
Een traject is een intensieve begeleiding bij problematiek die tijd en rust nodig hebben. Binnen Pura coaching bieden we twee trajecten aan ‘’Op adem komen’’ bij stress en burn-out en ‘’Op reis met jezelf’’ bij verlies en verdriet.
Het wekelijks contactmoment is daarin bijzonder effectief, de verkregen inzichten tijdens de wandelingen kunnen soms verwateren of overspoeld worden door angst en twijfel. Het moment van reflecteren maakt het mogelijk om ze weer aan te scherpen en door te stappen.

Op adem komen
Waarvan word jij gelukkig-
Geschikt bij veel stress en/of burn-out
-
Verkrijg inzicht in onderbewuste patronen
-
Ervaar te vertragen, dwalen en stilstaan
-
Individuele inschrijving
-
8 wandelsessies ca. 90min.
-
8 sessies beeldbellen 20min.
-
Startpunt Slochterbos
Op reis met jezelf
Ervaar de kracht van stilte-
Omgaan met verlies en verdriet
-
Op ontdekkingsreis in je eigen geest
-
Opnieuw vormgeven begripvolle mindset
-
Individuele inschrijving
-
8 wandelsessies ca. 90min.
-
8 sessies beeldbellen 20min.
-
Startpunt Slochterbos
"op adem komen"
Hoewel we vaak zeggen dat we bewuste keuzes maken komen de meeste van onze gedragingen voort uit ons onderbewuste. Onze opvoeding, de mensen om ons heen als wel de invloed van de maatschappij en (social) media bepalen voor een groot deel hoe we ons levenspad bewandelen. Gaandeweg ons leven wordt er een beeld gevormd van wie wij zijn en hoe we ons in het leven moeten bewegen. Onze gedachten, overtuigingen en (aangeleerde) gedragspatronen hebben een sterke invloed op hoe wij ons leven vorm geven.
Het ervaren van langdurige stress of burn-out komt omdat je vastgeroest zit in een vorm, die wellicht in je leven (omgeving) de norm is, maar niet goed voor jou is. Inzicht krijgen in je onbewuste patronen, overtuigingen als wel je gedachtestroom maken dat je een stapje achterwaarts kunt maken. Loslaten en van een afstandje je leven bezien zorgt ervoor dat je je bewust wordt van wat je denkt en doet en of dit een pad is van moeten (beïnvloeding), willen (ego) of bezieling (goed voor jou).

Als je overspannen of burn-out raakt wil je graag zo snel mogelijk weer de oude zijn. Die oude ik is echter de reden waarom je nu uitgeblust op de bank zit. De oude ik die voortdurend over zijn of haar grenzen ging, zich voornamelijk bezig hield met de verwachtingen van anderen, zichzelf wegcijferde en waar ‘’nee’’ zeggen geen optie was.
Voor mensen die een overload aan stress ervaren en/of ten gevolge daarvan burn-out raken is wandelen een eerste advies. Het gaat hier niet om kilometers maken maar om vertragen, dwalen en stilstaan. Het laatste is van bijzondere waarde omdat er in stilstaan een rust zit waarin we tot bezinning kunnen komen. Ervaar je op dit moment veel stress of ben je burn-out geraakt? Wil je meer inzicht in je eigen gedragspatronen, weten waar je grenzen liggen? Wil je weer innerlijke rust ervaren en vanuit je eigen authentieke ik leven? Waar word jij gelukkig van! Dat is waar het om gaat in het traject ‘’Op adem komen’’
"op reis met jezelf"
Niemand is op deze wereld gekomen om ongelukkig te zijn, ook niet als ons pad gekruist wordt door verdriet en verlies. De emoties die we ervaren wanneer we afscheid moeten nemen is een weg die nodig is om te verwerken. We ervaren niet alleen verdriet, ook machteloosheid, frustratie, opstand en boosheid maken deel uit van dit proces die we met een goede doorleving afsluiten in harmonie met onszelf en vrede met de situatie. Verlies en verdriet vinden we op alle levensgebieden. De dood is de meest ingrijpende, onomkeerbare die ons in het leven kan treffen. Daarnaast zijn het verlies van fysieke gezondheid, mentaal welbevinden, scheiding van geliefden, baan, of zoals hier in het noorden, verlies van woning door aardbevingsschade gebeurtenissen die ons in de fases van rouw kunnen brengen. Wanneer we vastlopen in ons verdriet en het proces van herstel stagneert komen we op een nulpunt die beheerst wordt door verdriet en ongelukkigheid. Wie of wat houd je op dat punt? Is het de gebeurtenis aan zich of zijn het de gedachten aan de situatie of wat je overkomen is die je ervan weerhoudt om door te stappen.

We gaan in dit traject terug naar de bron, in het vertrouwen dat ergens in ons de antwoorden besloten liggen waarnaar we op zoek zijn. Deze bron (ziel, innerlijke wijsheid) raakt vertroebelt wanneer er aan de oppervlakte van ons leven een te veel aan rumoerigheid is. We hebben vooral de neiging om veel te gaan nadenken over wat ons overkomt, over wat we juist niet willen en klampen ons vast aan negatieve ervaringen die als kerven in ons onderbewuste brein zijn gekrast. Negatieve gedachtestromen zijn een vorm van denken waarin we steeds dezelfde, vaak pijnlijke, rondjes blijven draaien in onze eigen gedachtewereld die geen enkele oplossing biedt. Sterker nog, we drijven hiermee alleen maar verder af van een gelukkig en zinvol leven. Onze geest is zeer krachtig en allesbepalend voor de wijze waarop wij omgaan met tegenslag. Tijdens de wandelingen ga op ontdekkingsreis in je eigen denkwerk. Wat zeg je tegen of over jezelf? Zijn je gedachten behulpzaam? Geven ze je liefde en ondersteuning? Brengen ze hoop en vertrouwen voor de toekomst? Gaandeweg het traject leer je steeds meer je eigen geest kennen. Wat vertel je jezelf en hoe buig je dit om naar gedachten die je herstel positief beïnvloeden. Het is een reis waar verdriet mag zijn wat het is maar niet bepalend is voor je geluk. We gaan aan de slag met de kracht van stilte en hoe deze bijdraagt aan het opnieuw vormgeven van een mindset die je zachtmoediger, vriendelijker en begripvol naar je zelf laat kijken. Zoals het van nature bedoeld is.
‘’We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt’’
Albert Einstein