pura-coaching-blad-9

groepswandelingen

Groepswandelingen Hoogsensitief & Afwijzingsgevoeligheid

De groepswandelingen van Pura Coaching zijn ontdekkingstochten waarin je samen op pad gaat met andere HSP. In de verbinding met anderen ontstaat een dynamiek van herkenning die ondersteund en aanmoedigt in jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Bewustwording, kennis en het aanleren van nieuwe vaardigheden staan centraal in alle groepswandelingen. 

De natuurlijke omgeving waarin we ons bewegen maakt dat we in een ontspannen sfeer makkelijker tot gesprek komen en ons kunnen uiten. Het bos kalmeert, brengt je in het moment en zet aan tot daadwerkelijk stappen zetten. 

groepswandelingen

hoogsensitief

De wereld door de ogen van
50 groepswandeling
 • Verkrijg inzicht in je eigenschap HSP
 • Van overleven naar beleven
 • Ontvang tools voor het dagelijks leven
 • Incl. 30 dagen stappenplan
 • Maximaal 6 personen
 • Van 13.00 - ca. 15.00 uur
 • Start parkeerplaats Galgwanderveen Eext
 • Groepswandeling in het Evertsbos

HSP, Ik ben oké

Afwijzingsgevoeligheid
50 groepswandeling
 • Voor HSP die een burn-out hebben (gehad)
 • Het ontstaan van gevoelens van afwijzing
 • Je verhaal herschrijven
 • Incl. cursus afrekenen met afwijzing
 • Maximaal 6 personen
 • Van 13.00 - ca. 15.00 uur
 • Start parkeerplaats Galgwanderveen Eext
 • Groepswandeling in het Evertsbos

“De natuur laat zijn kracht in stilte zien. De mens probeert het met woorden''

Video afspelen over groepswandelingen

Wandel even met ons mee

Maak kennis met het prachtige Evertsbos

Met zijn talrijke kleine paadjes, heideveld en hagen van bomen heeft het Evertsbos in Eext een sprookjesachtige uitstraling waar je al gauw opgenomen wordt in de natuurlijke kalmte. Alle groepswandelingen beginnen bij de vijver. De steen die bij aanvang in het water terecht komt is één van de eenvoudige manieren waarop de natuur ons een handje helpt om zaken inzichtelijk te maken. Het heeft op velen een diepe indruk gemaakt.

Hoewel het bos groot genoeg is hanteren we, om de persoonlijke aandacht te garanderen, een max. groepsgrootte van 6 personen. Wandel mee en ervaar zelf het bijzondere effect van dit samenzijn.

pura-coaching-bladeren-6
-Ervaringen van deelnemers
pura-coaching-bladeren-2

Ik heb de groepswandeling als eye-openend ervaren. Uitleg, ervaringen, tips en tricks werden gedeeld. Na deze wandeling dacht ik, misschien ben ik toch niet zo raar.. Ik mag er gewoon zijn.

pura-coaching-bladeren-1

De uitleg bij het meertje was zeer verhelderend. Hoe te aarden heeft me nu al goed geholpen en de meditatie tip was doorslaggevend om dat werkelijk te gaan proberen.

pura-coaching-bladeren-7

Na de wandeling ben ik vaker 'nee' gaan zeggen zonder mij daar schuldig over te voelen.

pura-coaching-bladeren-5

De kennis en ervaringen uit je eigen koker waren herkenbaar en zeer waardevol. Je komt open over en tijdens het wandelen had je oog voor iedere deelnemer.

pura-coaching-bladeren-1

De inzet van de natuur vond ik erg goed. De steen die in het water kwam maakte veel duidelijk. De oefening bij het hunebed, hoe te aarden, vond ik het meest geslaagd.

groepswandelingen

Groepswandelingen Hoogsensitief, de wereld door de ogen van

Door de intense waarneming van prikkels en de diepgaande verwerking daarvan ben je als je hoogsensitief bent gevoeliger voor stress. De natuur is een plek waar je dan ook niet vaak genoeg kunt zijn. Het verblijf in een natuurlijke omgeving kalmeert en brengt het zenuwstelsel in de ontspanning modus. HSP zijn diepe denkers waardoor ze maar al te vaak het contact met zichzelf verliezen. Hoe gaat het eigenlijk met jou?

Tijdens deze wandeling krijg je tools aangereikt die je steviger in het zadel zetten en in het dagelijkse leven kunt toepassen. We nemen we een kijkje onder de motorkap. Hoe werkt jou systeem? Welk een invloed heeft dit op jou ”zijn” en hoe verhoudt zich dit tot de wereld om je heen? We nemen je mee in de achtergrondtheorie van afwijzingsgevoeligheid, hoe dit ontstaat en op welke manier het je belemmerd om je eigenschap als een kracht te ervaren.

groepswandelingen-diensten-pura-coaching

We gaan een aantal praktische/creatieve oefeningen doen waarin de natuur je ondersteund in het zichtbaar en voelbaar maken van wat jij nodig hebt om overleven naar beleven te gaan. Bij deze wandeling ontvang je (digitaal) het 30 dagen stappenplan ”Hoogsensitief, je grootste kracht”. Het stappenplan omvat bijna 100 pagina’s met informatie over hoogsensitiviteit en een gericht plan waarmee je een stevig fundament zet onder je veranderingsproces. Twijfel je of je hoogsensitief bent, wandel dan zeker een keertje mee. De ervaring leert dat de informatie die je krijgt en de herkenning bij anderen je vermoeden zal bevestigen. Zit je op dit moment in een burn-out, dan raad ik je aan mee te wandelen met de groepswandeling ‘Afwijzingsgevoeligheid’. 

groepswandelingen

Groepswandelingen HSP, Afwijzingsgevoeligheid

Bijna de helft van alle HSP heeft een burn-out gehad (of meer dan één). Een burn-out is altijd een teken die je niet bijtijds voor jezelf op de rem gaat staan. Blijkbaar is de ander of de situatie waarin je zit belangrijker dan jezelf. Het ontstaan van een burn-out bij HSP heeft 2 oorzaken. De eerste komt uit je eigenschap die gericht is op goed willen doen, graag de harmonie wil bewaren en oog heeft voor de belangen van anderen. Daarnaast ga je als je hoogsensitief bent graag conflicten uit de weg omdat dit ontzettend veel stress geeft. 

De tweede oorzaak is afwijzingsgevoeligheid. Heb je een burn-out gehad dan liggen hier altijd gevoelens van afwijzing aan ten grondslag. Afwijzingsgevoeligheid ontstaat in je kindertijd waarin je net iets te vaak heb gehoord/meegemaakt dat je anders bent. Deze ervaringen maken dat je overlevings strategieën hebt ontwikkeld die je onder andere herkend door pleasen, perfectionisme, de clown uithangen of je groter maken dan dat je werkelijk bent. We noemen deze verdedigingsmechanismen onze innerlijke saboteurs.

groepswandelingen

Tijdens de wandeling gaan we op verkenningstocht naar innerlijke saboteurs. We nemen je mee in de achtergrond theorie van het ontstaan van gevoelens van afwijzing, de saboteurs die je hebt ontwikkeld en op welke manier ze jou belemmeren in je dagelijks leven. Gevoelens van afwijzing putten je uit, je hebt je eigenwaarde in de handen gelegd van een ander, dit alles om een gevoel van veiligheid, geborgenheid en erbij willen horen te waarborgen. Bij deze wandeling ontvang je een digitale cursus ‘Reken af met afwijzing’. In deze cursus krijg je alle informatie over het ontstaan van gevoelens van afwijzing. Je krijgt begeleiding vanuit mijn eigen verhaal waarin ik je uitleg wat nodig is om af te rekenen met deze gevoelens en hoe je jezelf door gevoelens van angst, schuld en schaamte begeleidt. Hoogsensitiviteit is prachtige eigenschap, maar zolang je niet afrekent met afwijzingsgevoeligheid zul je de eigenschap als een last blijven ervaren. Dat is ook de reden waarom je niet één keer maar meerdere keren een burn-out hebt gehad of chronisch overprikkeld bent.

Reviews

Manon
Manon
Lees verder
Ook ik mocht mee met wandelcoach Ellen. De prachtige wandeling door het Evertsbos heeft buiten de gezelligheid van een leuk groepje medewandelaars een grote draai aan mijn leven gegeven. Ellen gaf antwoorden op vragen waar ik al langer mee rondliep. Waarom reageer ik zo heftig? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik verdriet en gevoel van een ander niet als een spons absorbeer? Ellen gaf inzicht en antwoorden en ik ben me na de wandeling meer gaan verdiepen en heb sprongen gemaakt. Het aanvaarden dat ik HSP ben en dat het helemaal niet eng is maar juist heel mooi en nuttig.
Anneke
Anneke
Lees verder
Ik heb 20 januari voor de eerste keer meegelopen met de HSP wandeling van Ellen. De omgeving is prachtig en voor mij een thuiswedstrijd. Ellen is zeer toegankelijk, dus wij waren allemaal ook gelijk goed met elkaar in gesprek/connectie. Ellen weet ontzettend veel over HSP, dus wat je ook vraagt je krijgt een duidelijk antwoord. Ook over HSP/HSS. Ik volg momenteel een traject bij een anti-stress HSP/HSS coach, deze wandeling was voor mij een hele goede aanvulling. Ik heb dingen gehoord van Ellen, welke ik nog niet wist over HSS. De wandeling is prima te doen. Onderweg stopten we een paar keer bij mooie plekken, zodat Ellen daar iets moois kon vertellen, gelinkt aan de omgeving. 9 maart loop ik weer mee!