pura-coaching-blad-9

groepswandelingen

De dynamiek van jij en ik samen

De groepswandelingen van Pura Coaching zijn ontdekkingstochten waarin je samen op pad gaat. In de verbinding met anderen ontstaat een dynamiek van herkenning die ondersteund en aanmoedigt in jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Bewustwording, kennis en het aanleren van nieuwe vaardigheden staan centraal in alle groepswandelingen. 

De natuurlijke omgeving waarin we ons bewegen maakt dat we in een ontspannen sfeer makkelijker tot gesprek komen en ons kunnen uiten. Het bos kalmeert, brengt je in het moment en zet aan tot daadwerkelijk stappen zetten. 

hoogsensitief

De wereld door de ogen van
50 groepswandeling
 • Verkrijg inzicht in je eigenschap HSP
 • Van overleven naar beleven
 • Ontvang tools voor het dagelijks leven
 • Inschrijven zowel individueel als groep
 • Maximaal 6 personen
 • Van 13.00 - ca. 15.00 uur
 • Start parkeerplaats Galgwanderveen Eext
 • Groepswandeling in het Evertsbos

Authenticiteit

Ontdek jouw maskers
50 groepswandeling
 • Verkrijg inzicht in jouw overtuigingen
 • Welk masker draag jij?
 • Uit je comfortzone stappen
 • Inschrijven zowel individueel als groep
 • Maximaal 6 personen
 • Van 13.00 - ca. 15.00 uur
 • Start parkeerplaats Galgwanderveen Eext
 • Groepswandeling in het Evertsbos

“De natuur laat zijn kracht in stilte zien. De mens probeert het met woorden''

Video afspelen

Wandel even met ons mee

Maak kennis met het prachtige Evertsbos

Met zijn talrijke kleine paadjes, heideveld en hagen van bomen heeft het Evertsbos in Eext een sprookjesachtige uitstraling waar je al gauw opgenomen wordt in de natuurlijke kalmte. Alle groepswandelingen beginnen bij de vijver. De steen die bij aanvang in het water terecht komt is één van de eenvoudige manieren waarop de natuur ons een handje helpt om zaken inzichtelijk te maken. Het heeft op velen een diepe indruk gemaakt.

Hoewel het bos groot genoeg is hanteren we, om de persoonlijke aandacht te garanderen, binnen de groepswandelingen een max. groepsgrootte van 6 personen. Wandel mee en ervaar zelf het bijzondere effect van dit samenzijn.

pura-coaching-bladeren-6
-Ervaringen van deelnemers
pura-coaching-bladeren-2

Ik heb de groepswandeling als eye-openend ervaren. Uitleg, ervaringen, tips en tricks werden gedeeld. Na deze wandeling dacht ik, misschien ben ik toch niet zo raar.. Ik mag er gewoon zijn.

pura-coaching-bladeren-1

De uitleg bij het meertje was zeer verhelderend. Hoe te aarden heeft me nu al goed geholpen en de meditatie tip was doorslaggevend om dat werkelijk te gaan proberen.

pura-coaching-bladeren-7

Na de wandeling ben ik vaker 'nee' gaan zeggen zonder mij daar schuldig over te voelen.

pura-coaching-bladeren-5

De kennis en ervaringen uit je eigen koker waren herkenbaar en zeer waardevol. Je komt open over en tijdens het wandelen had je oog voor iedere deelnemer.

pura-coaching-bladeren-1

De inzet van de natuur vond ik erg goed. De steen die in het water kwam maakte veel duidelijk. De oefening bij het hunebed, hoe te aarden, vond ik het meest geslaagd.

de wereld door de ogen van

Door de intense waarneming van prikkels en de diepgaande verwerking daarvan ben je als je hoogsensitief bent gevoeliger voor stress. De natuur is een plek waar je dan ook niet vaak genoeg kunt zijn. Het verblijf in een natuurlijke omgeving kalmeert en brengt het zenuwstelsel in de ontspanning modus. HSP zijn diepe denkers waardoor ze maar al te vaak het contact met zichzelf verliezen. Hoe gaat het eigenlijk met jou?

Tijdens deze wandeling krijg je tools aangereikt die je steviger in het zadel zetten en in het dagelijkse leven kunt toepassen. We nemen we een kijkje onder de motorkap. Hoe werkt jou systeem? Welk een invloed heeft dit op jou ”zijn” en hoe verhoudt zich dit tot de wereld om je heen? We nemen je mee in de achtergrondtheorie van innerlijke saboteurs. Hoe zijn ze ontstaan en in welke mate belemmeren ze jou om authentiek te leven. 

We gaan een aantal praktische/creatieve oefeningen doen waarin de natuur je ondersteund in het zichtbaar en voelbaar maken van wat jij nodig hebt om overleven naar beleven te gaan. Bij deze wandeling ontvang je (digitaal) de levensstijlgids ”Geboren met een Gave. Hoe gaaf is dat?” In deze gids vind je naast informatie over hoogsensitiviteit diverse praktische oefeningen die bijdragen aan het ontwikkelingsproces die nodig is om je eigenschap als een kracht te ervaren. Het is een routekaart die van je vraagt nieuwsgierig te zijn naar je eigen diepste wezen. Zorg voor een paar fijne wandelschoenen want in het bezit van deze gids ga je regelmatig de natuur in. Twijfel je of je hoogsensitief bent, wandel dan zeker een keertje mee. De ervaring leert dat de informatie die je krijgt en de herkenning bij anderen je vermoeden zal bevestigen.

 

ontdek jouw maskers

We groeien allemaal op met maskers. Het gezin waarin we opgroeien, de omgeving en de invloed van de maatschappij bepalen in welke mate we deze maskers inzetten als overlevingsstrategieën. Vanuit ons menszijn is er een natuurlijk verlangen om ergens bij te horen, om ons veilig en geborgen te voelen. Gedurende ons leven conformeren we ons voortdurend aan anderen om tot die saamhorigheid te komen.

De maskers die we in onze jonge jaren hebben ontwikkeld laten van zich horen via onze innerlijke saboteurs. Deze bestuurders zijn in het leven geroepen om je te beschermen. Zij bepalen je gedrag die nodig is om bevestiging, waardering en een gevoel van veiligheid te waarborgen. De meest welbekende saboteurs, waarmee we dit sociaal wenselijk gedrag vertonen, zijn de pleaser en de perfectionist. 

groepswandelingen

Tijdens de wandeling gaan we op verkenningstocht naar innerlijke saboteurs. We nemen je mee in de achtergrond theorie van het ontstaan van de saboteurs en welk een invloed ze hebben op de weg naar authenticiteit. In de praktische oefeningen leer je de negatieve stemmen te herkennen die de basis vormen van je oude gedragspatronen en beperkende overtuigingen. Je krijgt tools aangereikt die je, door beoefening, steeds minder naar de onwaarheden van je innerlijke saboteurs laat luisteren. Bij deze groepswandeling ontvang je een handig (digitaal) naslagwerk met een overzicht van alle saboteurs en oefeningen die je leren hoe je ze minder op de voorgrond laat zingen. Stap voor stap doorbreek je de cirkel waarmee je de weg vrij maakt naar een authentiek leven. Verbinding, hoop, vertrouwen, veerkracht, optimisme en dankbaarheid wandelen als een rode draad met ons mee.